2013. január 6., vasárnap

Boldog Új Év

Jó volt ez a kis téli szünet. Tetszettek a nagy séták, a vendégjárás és az együtt töltött idő. A Szilveszter is jól alakult. Lakásdíszítés, kis vacsi, persze virsli és aztán Petit lefektettem, mert neki nem jó, ha túlpörög, de Panninak megengedtük, hogy fennmaradjon. Végül az ölemben aludt el a kanapén. Az éjfél is így talált. Kezemben a pezsgő, ölemben a Panni, lábamnál a kutya és néztük a Blues Brothers - t Emberrel. Ezzel azért ki tudtam békülni. :) Ráadásul mivel Anyu egyedül volt otthon, átjött koccintani és hozott némi szendvicset, amilyeneket ünnepre csinálni szokott. ezek kis ínyencfalatok, mindenféle válogatott finomságokkal, pont jók Szilveszter éjjelre.
A virslis vacsihoz volt gyerekpezsgő is, igazi szép pezsgőspohárból. Peti is megtanult koccintani és egy idő után már kifejezetten tetszett neki. És csak egy pohár tört el és nem is ettől. :)


Az idei év eleje kicsit rázósan indult, mivel Peti pocakját megviselte a sok dőzs, vagy valami baci. Sikerült is belehánynia az ágyunkba. Elég vacakul volt kb fél napig, de aztán viharos tempóban gyógyult, én meg mostam.
Jó, hogy ezen  a héten még itthon voltam, mert így fokozatosan zökkenünk vissza a hétköznapokba. Már mindenki ment oviba és suliba, de Panni pl csak fél napot töltött bent. Midig kérlel, hogy hozzam el ebéd után, de ha dolgozom, ezt nem tudom megtenni. Most viszont mentem érte becsülettel és nagyon boldog volt. Holnaptól már visszazökkenünk a normálba, koránra megyünk és marad végig.
Petya haját is levágtuk, méghozzá géppel! Ember kapott egy új hajnyírót,  ami csöndes, viszont nem tép. Nem volt negyed óra és Peti csodaszép lett.
Amíg itthon voltam egyedül, egész sok mindent tudtam intézni. Jó lenne egyszer majd itthonról dolgozni, de gondolom annak is megvannak a kelepcéi. Most mindenesetre tetszett.
A Peti altatására tett kísérleteim is szépen alakulnak. Tegnap pl már csak ücsörögtem mellette és szépen elaludt. A dolog gyenge pontja az én jó alvókám. Ugyanis ha felébred éjjel, átjön hozzám és én erre egyszerűen nem ébredek fel. A másik rizikófaktor a kisegér. Ugyanis van egy (remélem csak egy!) egerünk. A szomszéd üvegházból jöhetett a hideg elől és általában éjjel mozgolódik. Ezt még annyira nem is bánnám, de olyan hangos, mint egy rockzenekar. Mivel a macska szomszédol, szabadon teheti, amit szeretne. Kéne találnom valami kíméletes módot az eltávolítására. Túl azon, hogy veszélyes, nem szeretem a méregnek még a gondolatát sem a lakásban, ez a kis mocsok nagyon helyes. Már többször láttuk és megegyeztünk abban, hogy nincs szívünk egérfogóval kinyírni, vagy ragaccsal halálba kínozni. Azt hiszem vissza kéne szereznünk a macskánkat. Anyuék kölcsön kérték, mert egerük van. Hát nem meglepő! :) Csakhogy ott arany élete van, tehát lehet, hogy esze ágában nincs nálunk lógni, hiszen macska. Majd meglátom, addig meg randalírozik a zsebhuligán.
Átírtam a határidőnaplómat is. Ez amolyan régimódi dolog. A facebook már úgyis kidobja a barátaim szülinapját én mégis szeretem beírni a naptáramba. Ilyenkor kicsit számba is veszem, milyen sokan vannak, akiket kedvelek és ez jó érzés. Egy röpke kedves gondolat év elejére a barátaimnak. Ártani biztosan nem árt. :)
Újra próbálom megoldani a fogorvos dolgot. Ez nálunk folyamatosan terítéken van, mert úgy gondolom, az autista gyerekeknek sem csak akkor kell fogorvoshoz menni, ha fáj a foguk, hanem rendszeresen. Mikor nekikezdtem a dolognak, ennyi volt, de most véleményes, hogy Petya foga fáj. Holnap kell telefonálnom időpontért ahhoz a kedves doktornőhöz, akinél egyszer már jártunk. Kíváncsi vagyok, mennyit kell várni. 
Volt időm megnézni a felvi - t is. Nem lettem tőle túl lelkes. Gyakorlatilag mindenhez, ami engem érdekel minimum egy tárgyból emelt szintű érettségi kell. Mivel amikor én érettségiztem, még dinoszauruszok dübörögtek a földön, nekem nincs ilyenem. Most eldönthetem, hogy újra érettségizek emelt szinten mondjuk magyarból, vagy kötök némi kompromisszumot. Az utóbbira hajlok, de elég keserű a szám íze. Szerencsére ezen még van egy kis időm töprengeni, viszont mindjárt holnap lesz és mivel már nem alhatok nyolcig, érdemes lenne pihenni. Jó éjt! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése