2011. szeptember 11., vasárnap

álmos vagyok

Feltehetőleg attól, hogy többet csinálok, mint máskor. A hét második felében gyakorlatilag egyfolytában el tudtam volna aludni. Pedig pénteken egész jó időt futottunk. Ma is csak ültem egyik székből a másikba és vedeltem a tejet. Meg egy csomót olvastam. Pedig D-ék jöttek, de akkor is majdnem lekoppantottam a fejemet az asztalra. Az is igaz, hogy az Apák konkrétan beszundítottak ebéd után.
Egyébként egész jók vagyunk. Reggel egyre ügyesebben készülnek a gyerekek. Panni egyedül. Csak a fogmosásnál és a fésülködésnél kell segítenem. Petya meg a napirendjével végigballag az egészen. Gond csak akkor van, ha valami extra jön. Pl Panni másik ruhát szeretne, mint amiben megegyeztünk, vagy pénzt kell levenni, vagy ilyesmi. Délután meg attól függ, mi dolgom van. Lehet játszótérre menni, vagy itthon rendezkedni. Bár az utóbbi esetben Panni hajlamos a tévé előtt kikötni, Petyus meg a hintalovon. Valamelyik nap egészen egyéni szórakozást talált magának. Elcsórta a gombfestéket és elnyammogta. Mire rajtakaptam, már a jórésze elfogyott. A pelenkájába meg döbbenetes dolgok kerülnek. Viszont gyönyörűen jön be Panniért az oviba és építőzni is többször tudtam vele. Csak olyan auti módra csinálja. Nem néz oda, hanem a nem létező lepkéket szemléli a plafonon, a keze meg épít. Láttam már ilyet más autista gyerkőcnél is. Nem tudom hogyan csinálják, talán perifériás látással.
Panninak izgalmas volt még, hogy egy ritka értelmes pillanatomban eszembe jutott, hogy gyerekkoromban hogyan csináltunk kékfestő mintákat. Mivel az egyik kedvenc meséje A kékfestőinas című, gondoltam érdemes megpróbálni.
Üdítős kupakba szúrt gombostűkkel csináltam dúcokat (bár ez kicsit nagyképű megnevezés) és ezeket használtuk a sötétkék papíron fehér festékkel. Egész kellemes lett. Peti fentről leste mit csinálunk és néhány határozatlan kis nyomatot ő is készített. Nekem nagyon tetszettek. :-)
Szombaton intéztem még az egyesület bankszámlájának az ügyét is, mert már nagyon zavart, hogy nincs ez is rendben.
Ezen kívül csak a jövő hét végével kapcsolatos dilemmám van. Az a helyzet, hogy csapatépítő hétvége lesz. Itt nem arról van szó, hogy menni kell, mert különben ejnye. Kedvelem a kollégáimat és általában élvezem a társaságukat, tehát szívesen lennék velük. A gond az, hogy Ember hétvégén itthon is dolgozik, így nem tudna a gyerekekkel törődni. Ez azt jelenti, hogy Panni folyamatosan tévézne, Peti pedig egyre jobban elveszne a sok szabadidőben. Erre nagyon nem tudok jó szívvel gondolni. Igaz, Ember felajánlotta, hogy jövő héten esténként a tíz óra munka után rátolna még itthon, hogy hétvégére ne maradjon, de ez sem igazán jó ötlet. Mindezt csak azért, hogy én bulizhassak kicsit. A kollégáim már olyat is mondtak, hogy összedobnak egy egész napos bébiszitterre. Ezzel az a gondom, hogy ez sokba kerül és mi nem szoktunk egymásnak ilyen drága ajándékokat adni. Szóval azt hiszem korrektebb lenne itthon maradni,de a hét második felére biztosan kiderül.
Mondjuk holnap este Ember tutira nem fog dolgozni, mert szülinapja lesz. Azt szeretném, hogy tortázzon és velünk legyen. Ennyit biztosan megérdemel. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése