2011. július 13., szerda

egy kicsit egyedül

Panninak ma valamilyen oknál fogva nem akaródzott tőlem másfél méternél messzebb mennie. Ezt mondjuk jól toleráltam, mikor elbicikliztünk a boltba meg az ovihoz, de délutánra már nagyon elfáradtam tőle. Végül kínomba előkerestem az öcskösöm régi sátrát, amivel Indiát is megjárta világcsavargó korában és felállítottam a kertben. Teli hordtuk játékokkal és reméltem, hogy nyugodtan bepakolhatom a mosogatógépet. Én dőre. Végül kint játszottunk a sátorban, a mosatlan meg békésen hümmedt a konyhában.
Apja így talált ránk, nagy egyetértésben madártejezve, amiről Panni nem kérte a "púpot" Mivel Embernek is maradt, nem mérgelődött a sátorozás kontra mosogatás témán. Egyébként sem szokott, de azért jól jött a csemege. Peti jó szokásához híven majdnem popsist ugrott ruhástól a pancsolóba amint hazaértek az oviból és kiszabadult a kocsiból. Elég jó napja volt és sokat nevetett. Este mindenféle simogatós játékot is kért tőlem. Az egyik nagy sláger most a Pacman megeszi a ... dat.Tetszés szerinti testrésszel játszható, a kezünk a Pacman és hangos japjapjapjap kántálás kíséretében megeszi a kiválasztott testrészt, testrészeket. Ezt a remek kis játékot DB-től tanultuk. Mindkét gyerekem imádja, így hihetetlen mennyiségű gyermektestrész fogyott fürdés után. A másik nagy kedvenc Az icipici pók. A kezén mászik le és stb. A jó az volt benne, hogy kérte kinyújtott kézzel és nagyon vihogott hozzá. Ez különösen jól esett, mert délután pancsolásnál Petyó levette a kisgatyáját és egy csomót fütyizett. A biztosítékot az csapta ki, mikor a szájába is szedte. (Tényleg nagyon hajlékony.) Tudom, hogy nem kéne ennek túl nagy feneket keríteni, de ez valahogy olyan megalázó. Ez meg a bogarak. Mert néha felszedi őket és hurcolja. Azt remélem a szájába nem veszi őket. A nem beszélés és a pelus nem zavar igazán, de hogy egy ekkora gyerkőc bogarakkal és a saját kukacával játsszon az tényleg elszomorít.
Este szépen lefeküdtek és Petya megint ágyban alszik. Panni az ölemben aludt el a padlón, mert felhívott egy barátnőm, akivel félévente kb egyszer szoktam beszéln és nélkülem nem akart feljönni az ágyba. Holnap már munka, nem fogok itthon lebzselni Pannival. Kicsit sajnálom, mert az összes butasága ellenére nagyon jó vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése