2012. február 14., kedd

megint álmok

Nagyon nyomasztót álmodtam valamelyik este Petiről. Nem meglepő, aznap este nagyon nehezen aludt el és elég rossz formában volt. Magát is bántotta. és engem is nagyon megharapott. Én meg kiabáltam vele, ami nagyon ritka, sőt a harapás miatt kicsit meg is kellett pofoznom. (Nem akartam a sebészeten kikötni és kérni, hogy varrják már vissza az ujjamat, bár ez nem ilyen racionálisan zajlott). Ha ilyesmi nagyon ritkán megtörténik, azzal vigasztalom magam, hogy ez legalább egyértelmű visszajelzése annak, hogy rossz amit csinál. (És közben tudom, hogy erőszakra nem lehet erőszak a válasz még autista gyerek esetében sem) Egyébként Peti kis idő múlva odajött az ágyunkra és hozzám bújva aludt el. Talán mégsem törtem össze a lelkét teljesen.
Ilyen előzmények után azt hiszem érthető, hogy rosszul aludtam és vacak dolgokat álmodtam. Mindenfélét olvastam már arról, hogy az emberek hogyan álmodnak és miért. Zs - t még azzal is nyaggattam annak idején, hogy vajon Peti hogyan és mit álmodhat. Ő persze erre is türelmesen és kedvesen válaszolt, de ez már egy másik történet. Én néha nagyon színes és plasztikus álmokat látok. Ezeket nagyon szeretem és néha várom is. Összefüggő történetek szoktak lenni, bár lehet, hogy ébredés után, mikor még félig alszom, automatikusan összerakódnak, ehhez nem értek. Mindenesetre szeretem ezeket az álmokat. Pechemre a mostani álom is ilyen volt, bár nem ragaszkodtam volna hozzá. Ezt jobban bírtam volna, ha kevésbé megfogható. Végül persze felébredtem és nagyon boldog voltam, hogy a saját kupis lakásomban fekszem az ágyba, amit a gyerekek felhintettek sütimorzsával és ami a legfontosabb, Peti békésen szuszog és kutya baja. Kicsit néztem a sötétbe és akkor jutott eszembe, hogy bármit álmodhatnék Petiről. Mindenféle jót is. Ember és Anyu például beszélni szokott vele álmában. Én soha. És azon tojóztam, hogy miért nem hagyom még álmában sem megszólalni ezt a szegény gyereket.  ( Mennyi hülyeségen tud az ember tűnődni félálomban! ) Biztosan van a kérdésre mindenféle magyarázat, mondjuk ezoterikus és tudományos vonalon, de azt hiszem igazán nem vagyok rá kíváncsi. Csak eszembe jutott.

A jó hír, hogy Panniéknál ma volt a farsang és ő kék aramakaónak szeretett volna öltözni a Rio című rajzfilm miatt. Ember tegnap este elkészítette a jelmezét és ma igen nagy sikere volt. Már mikor mentünk az ajtóban várta az egész csopi és az óvónéni. A sok kész jelmez közt szerintem Pannié volt a legszebb. Persze könnyen beszélünk egy dekoratőr apukával a tarsolyunkban, aki még türelmes is. Panni még délután is jelmezben volt és még az összevont csoport óvónénije is el volt tőle ájulva. Azt hiszem szépre sikeredett neki ez a nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése