2012. július 13., péntek

Mi a félelmetes a fürdőszobában?

Mostanában sokat töröm ezen a fejemet. Egy nem beszélő és nehezen kommunikáló autistával élni ugyanis kicsit olyan, mint egy Dr. House epizódban létezni. Mivel Petya nem tudja okát adni a viselkedésének, nekünk kell arra rájönnünk. Még régen az EarlyBird képzésen kaptunk ehhez technikákat, de most csődöt mond a rutinunk.
Nem mondom, hogy állandóan ezen agyalok, csak bosszant, hogy nem jövök rá. Előbb, vagy utóbb általában megfejtjük a Petya - rejtvényeket, de most nem találom a megoldást.
Az történik, hogy elmegyünk fürdeni. Rendesen, napirendi kártyával előre jelezve. Peti tudja is, hogy mi következik és nincs is kedve menni, de megy. (Egyébként kezet sem mos mostanában szívesen, mintha a fürdő nyomasztaná, nem a fürdés.) Amikor bemegyünk a fürdőbe, gyorsan a helyére teszi a kártyát, de láthatóan ideges. Ha velem van, feláll a vécére és hagyja, hogy levetkőztessem, de nem segít annyit, mint eddig, viszont lehetőleg folyamatosan fogja a kezemet. Bemegy a kádba és nem hajlandó beleülni. Lökdösi a kezemet, néha azt szeretné, hogy hajoljak le, de a dugót nem húzza ki, pedig tudja, hogyan kell. Minden izma feszül és ki akar jönni. Ezért aztán szivaccsal mossuk le. (Erre már egy ideje rájöttünk. Nem nagyon szereti, ha kézzel szappanozzuk, de a szivacs mehet.) Ezután kivesszük, de már kézzel és lábbal kapaszkodik és jön a törölközés és pizsihúzás. Ha ez kész, fürdés vége, de a kártyáért épp csak visszaszalad, néha anélkül is jön ki és megkönnyebbül ha betette a lefutott kártyák közé, vagyis fürdés vége.
Elég sok dologra gondoltam már. Töröm a fejem, hogy mióta csinál így és mi változott mostanában. Gondoltam rá, hogy a kaki bajával függ össze a dolog, de nem vagyok benne biztos. Ez azért lenne logikus, mert van, hogy nem fél és leül a vízben, de ez ritka. Néztem a víz hőmérsékletét, színét (néha ha a kádba süt a nap, olyan, mintha a víz higany lenne, szinte világít), gondolkodtam a tusfürdőn, de nem változott és néztem Petyó szemét, hogy hová néz, de ez sem vezetett sehová. (Egyébként ez sokszor bejön, nagyon beszédesek a szemei) Egyszerűen nem tudom mi félelmetes van a fürdőszobában és ez bosszant. Mi lesz ha az a rémséges valami végül rám támad! :))))))
 Komolyra fordítva a szót, örülnék, ha Peti megint jól érezné magát a fürdőben és békésen játszana ott, mint eddig.

Ha rájöttünk, feltétlenül megírom a megfejtést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése