2014. május 14., szerda

Melyik suli a jó suli?

Nemrégiben Panni meglepő kijelentést tett. Közölte, hogy Petya sulijába szeretne járni. Megkérdeztem tőle, hogy miért és azt válaszolta, hogy ott sok a játék. Abszolút azt mondta ki, amit már én is gondolok egy ideje. Normális esetben minden gyereknek juthatna odafigyelés, szeretet, személyes figyelem és sok játék a suliban.
Ráadásul Peti sulija egy gyönyörű park közepén van. Télen szép, mert sokáig van hó, tavasszal a fák miatt, ha süt a nap, akkor meg azért. Panni sulija a legjobb szándékkal sem tud ezzel versenyezni, mivel ronda, poros betonplaccon rohangálnak szünetben, amire jön még szeptembertől pár konténer osztály. (bármi is legyen az)
Petya sulijában valóban több a játék, van babzsák fotel és körben van az asztal, nem a tábla felé arccal. (nincs is tábla) . Egy másik szobában vannak  auti munkaállomások , de Panninak azok is játékok. :) A kis konyhában tudnak a srácok uzsizni, ott is rend van és barátságos hangulat. És akik nélkül ez nem működne, a tanítónénik. Petya sulijában bemehetünk Petiért, nem kell a kerítésnél várni és mindig van idő néhány szóra. A tanárnénik kedvesek és mosolygósak még délután is, amikor már láthatóan fáradtak. Nem csoda, hogy Panni élhetőbbnek látja, mint a saját suliját, ahol kb 30 gyerek egy osztály és a nagyon kedves tanárnéninek nincs mindenkire annyi ideje, bármennyire szeretné is, hiszen háromszor annyi a gyerek.
Vicces, hogy Panni is abban erősít meg minket, amit gondolunk, hogy Petya jó helyen van ott. Csak kicsit lenne közelebb! Emberrel folyton azon tréfálkozunk, hogy egyszer a kocsi mögé kötjük az egészet és közelebb húzzuk, de tartok tőle, hogy ez nem fog menni. :)
Egyébként Panni azt is pedzegeti, hogy magántanuló szeretne lenni és már megint beteg. Rutinos anyukák azt mesélik, hogy év vége felé a srácok elfáradnak és sűrűbben betegeskednek. Úgy tűnik Panni hozza a papírformát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése