2014. május 20., kedd

Itthon Petivel

Peti beteg. Ez alapvetően nagyon nem jó, de legalább már tudjuk, miért kiabált napokon keresztül. Mikor elkezdett folyni az orra, egész megnyugodtunk. Ezzel paralell a gyomra is üresedni kezdett. Mivel nagyon el volt gyalázva, adtunk neki pelót, így észre is vettünk, hogy többek között egy szép darab cérna is zavarta az emésztését. Anyu mondta is, hogy most már meg kéne tanítani makramézni a gyereket, annyi fonalat megevett, én pedig megint megfogadtam,  hogy árgus szemmel fogom követni Petya minden lépését, hogy megakadályozzam az ehhez hasonló eseteket.
De nem is erről akartam írni, hanem a mai napunkról. Peti ha beteg, eléggé problémás, de ma nem hagytam egész nap vergődni. Reggel után elmentünk sétálni. Ezt ő is kérte úgy, hogy odaült a cipőhúzó székre. Egyszerűen nem volt szívünk nem menni. Ezután Ember ment a dolgára, mi pedig maradtunk itthon. Ma egy konferenciára szerettem volna elmenni, de így nem tudtam, gondoltam valami hasznosat kéne csinálni. Anyu már jó rég kért, hogy segítsek felkötözni a borsót, mert ő nem tud hajolni. Megegyeztem Anyuval, hogy megcsinálom, ha Peti is bejöhet a kertbe. Ez mindig kényes terep, mert Anyu nagyon szereti a kertjét és érthető módon tart tőle, hogy esetleg Peti kárt tesz valamelyik számára kedves növényben. A leosztás végül az volt, hogy Petya ült a friss levegőn egy kényelmes székben, Anyu még napernyőt is nyitott fölé és fújt neki bubit. Vittünk ki lapozni való újságot, meg vizet, szóval kb, mint egy keleti kényúr, miközben rabszolgái a földet művelik :)
Kiderült, hogy karók sincsenek, így azt is kellett csinálni. Több óra alatt fúrtam és fűrészeltem készre az általam megálmodott borsókarókat, szerintem mind egy szálíg mesteri  darab. :) Ezt már tető alatt csináltam, így Petya kicsit szabadabban mozgott. Ami igazán vicces volt, hogy beállt fűrészelni velem. Mutattam neki, hogy hol fogja és tolja s hová nem nyúlhat és csinálgatta. A kezét az enyémre tette, úgy dolgozott, de néha maga is fogta a fűrészt. Ha nem tolta, leálltam. Párszor még a Pista bácsi fűrészelt is elmondtuk hozzá. Láthatón élvezte. A fúrótól félt, mert annak géphangja van, de azért a kezembe adta, amikor kértem, csak utána szépen elbóklászott a helyszínről.
Végül sikeresen felkaróztuk a borsót és mindenkinek minden végtagja a helyén maradt és egy kicsi kiabálás sem volt egész nap.
Estére sütöttem tarkedlit és Peti benyomott egy második adag sajtos tésztát, amire Anyu sütött még szalonnát, szóval nagyon elégedettnek tűnt az életével.
Napirendbe tettük a gyógyszer szedést is egy Nurofen adagoló képében, így kicsit könnyebben ment ez is, bár Peti egyre rafkósabb. Engedelmesen beveszi a szájába a gyógyszert, majd kifolyatja belőle. Azért remélem valamennyi le is megy. A szemkenőcsöt nem kedveli, de tűri, remélem most már jobban lesz. A héten nem megy suliba, szóval jól el fogunk bulizni, csak a munkámmal nem haladok majd úgy, ahogy szeretnék. (Bár ma is dolgoztam, de csak egy nagyon picit.)
Kellett már egy ilyen jó nap, mert egyébként elég vacakul áll minden és csak parázunk Emberrel. De most jó a kedvem, még akkor is, ha már az én torkom is fáj. :)

ps. Az esti gyógyszerbevétel után eltűnt az adagoló, amit a napirendbe használtam. Biztos véletlen. (Egyébként meg "Van másiik!")


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése