2014. január 4., szombat

csőtörés és pelenka

Péntek reggel indultam dolgozni. Örültem, mert senki nem ébredt fel, azt reméltem a család többi tagja pihen még egy kicsit, hiszen nekik még szünet van. A kertben már láttam, hogy ezt buktam, mert szépen lassan jött fel a víz a vízaknából. Embert ébresztettem, ami Peti automatikus ébredésével is járt. Ő elzárta a vizet és vártuk a vizes embereket, akiket hívtam. Megjöttek és meg is javították gyorsan a hibát, ráadásul mázlink volt, csak rövid ideig folyt a víz és a javítás sem került pénzbe. Ami nekem ebből érdekes, a Peti volt. Ő mostanában az ivással kapcsolatban átállt önkiszolgálásra. Elvesz egy poharat a mosogató mellől (ezért gondoskodom róla, hogy legyen ott tiszta pohár, különben bármilyen piszkosat kihalász a mosogatóból) és ereszt bele magának vizet. Roppantul morcos volt, hogy ez most nem működik és még akkor is morcogott, mikor már újra volt víz. Kínáltam neki tejet a hűtőből, de ez nm nagyon érdekelte. Láthatóan a rendszerhiba zaklatta fel. Szakasztott olyanvolt mint én, amikor a számítógép nem azt csinálja,amit szeretnék.

A másik dolog, amit meg akartam írni, elég vicces. Elmentem  DM - be pelót venni és nagyon kedves volt a pénztáros. Megkérdezte, hogy baba bónuszban vagyunk - e. Mondtam neki, hogy valamikor régen, de már nem emlékszem pontosan. Erre megkérdezte, hogy hány éves a kicsi. Mondtam neki, hogy kilenc és hét, hirtelen nem is értettem, miért kérdezi. Szegény, nagyon zavarban volt attól a csomag pelenkától. Meg is sajnáltam, valahogy viccesnek is éreztem a helyzetet és mondtam neki mosolyogva, hogy a gyerek fogyi, kilenc évesen pelenkás, nincs ezzel semmi gond.  Szegény még akkor is zavarban volt. Olyan kár, hogy a társadalmunknak egyszerűen nincsenek forgatókönyvei az ilyen helyzetekre. Egy jószándékú ember egyszerűen nem tudja, hogy viszonyuljon a fogyatékosságokhoz és attól fél, hogy megbánt, vagy tapintatlan. De ezen én most egyáltalán nem sértődtem meg és remélem a pénztáros hölgy is gyorsan kiheveri a találkozást. :)

1 megjegyzés:

  1. Nagylányom karácsony előtt sokkolt egy segítőkész eladót, mikor logikai játékok között keresgélt (6 év alatti kategóriáknál) és az eladó kérdésére őszintén válaszolt, hogy 16 évesnek lesz, és igen, biztos ilyesmit szeretne neki, mert ezeknek talán örül, hisz nála nem úgy számoljuk az éveket, mint az egészségeseknél. Eladó elpirult, majd elsápadt és szó nélkül lelépett,pedig a lányom is kedvesen mosolygott és nem, nem volt megbántódva az előző kissé határozott győzködés miatt, hogy az aztán tuti nem lesz jó :). Kissé sajnáltuk mi is a zavart, amit okoztunk.

    VálaszTörlés