2014. január 1., szerda

Boldog új év

Őszintén szólva nagyon bírnám, ha az egész évem olyan lenne, mint a mai nap volt. :) A szilveszteri bulizás után aludtunk, utána gyorsan eljött az ebédidő. Peti elgyújtatta velem az összes maradék csillagszórót. Nagyon szereti, a gyufaskatulyát adja a a kezembe, azzal kéri, hogy gyújtsunk megint. Ebédre természetesen lencsét készítettem, ami Panni kedvence, alig várta, hogy kész legyen. Ebéd után pilledtünk kicsit, aztán sétálni mentünk, Panni persze bringával.
Séta után átnéztem Anyuhoz, mert itt voltak Öcskösék, aztán Anyu jött á hozzánk és megittuk a tegnapról maradt pezsgőt, miközben palacsintát sütöttem, mert Panni mostanában sokszor kérte és volt egy kis túróm, meg házi lekvárom. Anyu és Panni felavatta a társast, amit Panni a barátainktól Karácsonyra kapott és már vége is volt a napnak, kezdhettük a fürdés-vacsi-alvás kört. Így leírva nem túl izgis, de szinte egyáltalán nem volt hiszti, békés, harmonikus kis nap volt. Holnap nekem már munka, pedig nagyon bírnám még az itthon létet a családdal.
A Szileveszter is jól sikerült, Panninak megengedtük, hogy addig maradjon fent, amíg szeretne. Ki is bírta éjfélig. A Himnusz után kimentünk a kertbe a pezsgőnkkel (az övé persze gyerekpezsgő volt), ott néztük a tüzijátékot. Lőttek becsülettel. Féltettem a kutyát is, de meglepő módon egyáltalán nem izgatta a dolog. Mikor estefelé beengedtük a lakásba, egy kicsit sem volt ijedtebb, mint máskor. Bement a szokásos helyére az íróasztal alá és ott csövezte végig a hangzavart. Az biztos, hogy a kertben állni éjjel Pannival és nézni a tüzijátékot, olyan pillanat volt, ami bekerül a szívmelengető emlékeim közé. :)
Igazából délután kezdtünk bulizni, amikor valamelyikünk kitalálta, hogy nézzük meg a Csinibabát. Eközben feldíszítettem a szobát szerpentinnel, aminek mindenki a maga módján örült. Peti pöszörgette a szerpeninek lelógó végét, amivel mindjárt bontani is kezdte a dekorációt, Panni pedig újabb darabokkal szaporította a díszeket. Anyu áthozott egy jó adag konfettit, mert nála nem látszik jól a padlón, azt is szétszórtam. Nálunk látszik, még Petya pelójából is szedtem reggel. :) Ezt a konfetti dolgot nagyon élvezték a gyerekeke, főleg amikor egymásra dobáltuk. Ezért Panni újra felszedegette marokszám és jól megdobált vele. Peti csak néhány darabot adott a kezembe és várta, hogy én melózzak, vagyis dobáljam rá a fecniket. :) Igazi pasi.
Voltak még remek kalapjaink, amiket Ember hozott tegnapelőtt, mikor vásárolni volt. Stílusosan kapitány és kalóz sapó, meg egy csillogó kék. Nem mondhatok mást, szépek voltunk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése