2012. december 25., kedd

Karácsonyi lidércnyomás

Tegnap meglehetősen messzire kerültem lélekben a gyertyafényes szentestétől. Ennek az az oka, hogy Petinek rossz napja volt. Mindent bemutatott, amit ilyenkor tud. Harapás, fejverés, kiabálás, dobálás. Arra is gyorsan rájöttem, hogy már régen  vágtuk a körmét. Ugyanis rondán összekarmolta a kezemet. Ilyenkor kis karcolásokat csinál a kezemre, amik az indokoltnál sokkal jobban tudnak fájni.
A dologhoz hozzá tartozik, hogy nem volt olyan sok hiszti, mint amennyinek éreztem, hiszen még körmöt is tudtunk vágni Petinek. De azért nagyon elfáradtam estére.
A bosszantó az, hogy megint nem tudom a rosszkedv okát. A végén már fájdalomcsillapítót is adtam Petyának, bár nem voltam meggyőződve róla, hogy ez a jó megoldás. Feltehetőleg a rutinok borulása és a túl sok karácsonyi kaja lehet a ludas.
Azért voltak vicces és jó dolgok is. Ember szülei jöttek vendégségbe és persze volt ajándék és finom ételek, amiket én főztem. Fel is ékszereztem magam, de amikor Petya elkezdte húzni a fülbevalómat, gyorsan kivettem, maradjon inkább díszes a karácsonyfa. :) Egyébként a karácsonyfának is kijut. Minden évben folyamatos díszítés van nálunk. Ugyanis Petit elbűvöli a díszek csillogása és pöszörgeti őket, amíg a kezében nem maradnak. Akkor elejti őket és megy a következőre. Mi meg visszarakjuk a díszeket. Ez a non stop díszítés. :) Idén megpróbált beszállni a játékba a kutya is, elszaladt a leeső gömbökkel. Meglepően gyorsan megértette viszont, hogy ezt nem szabad, most már hősiesen kibírja, hogy ne kapjon a guruló gömbök után. Egyébként műanyag díszeink vannak. Szerencsére már azokból is vannak szépek.
Petya idén is hozta a formáját, amennyiben nem az ajándékával játszott, hanem annak a csomagolásával. Most is itt van mellettem egy papírdoboz. :)
A kajás dolgokba is beletette a kezét. Ugyanis sütöttem egy szép kacsát. Kitettem hűlni és mire térültem és fordultam, Petya meghámozta. Leette az összes szép pirosra sült bőrt. Peti minden sültnek nagyon szereti a bőrét és komoly kihívás neki, hogy ne egye meg mások tányérjáról is. De ez nem valakinek a tányérján volt. :)
Apja megkapta Karácsonyra a Star Wars trilógia régi változatait, most lelkesen nézik és hallgatják Pannival, hogy melyik a jobb Darth Wader és hol nincsenek banták. 
A mai nappal kapcsolatban optimista vagyok. Ember ma nem szállítja a szüleit, így nem leszek egyedül a törpékkel. Ráadásul vendégek jönnek, úgyhogy leszünk elegen a gyerekekre, nem lesz Petinek annyi üresjárat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése