2012. június 17., vasárnap

szaladós vasárnap

Ma igazán szép napunk volt, bár elég nyüzsis. Ember basszusgitárosához és az ő kedves feleségéhez mentünk vendégségbe, méghozzá családostul!
Én ilyenkor kicsit mindig izgulok Peti miatt. Idegen hely új szituáció és rengeteg kísértés. Ő meg rendre megugorja a helyzeteket. Kicsit ugyan átrendezte az ülőgarnitúrát (minden párnát lepakolt a földre) de jó fiú volt. Kapott egy IKEA katalógust és azzal üldögélt egyik székből a másikba. A zenekar többi tagja is jött és persze került süti is. Komolyabb nézeteltérésünk csak némi csokoládé miatt volt, amit kiszúrt a szekrényben de a bűvös "utolsó!" varázsszó után már ez sem volt probléma. Mondjuk el is raktam a csokit, de ez önmagában kevés lett volna.
A vendéglátónk egy igazi nagy Maci Bácsi, aki szeret főzni és enni. Saját bevallása szerint pörköltön kívül túl sok mindent nem tud, de a pörköltje az szuper! Ellenőriztem. A gyerekek sem panaszkodtak, tehát mindenki elégedett volt.
Petya kedvéért beüzemeltem egy mobil napirendet, ilyet még sosem használtunk azelőtt. Petyát kicsit zavarta, hogy nem kell felrakni a képeket sehová, de ezen kívül azt hiszem nem volt gondja a dologgal.
Mikor éreztük, hogy elfáradt, elindultunk haza és útközben felkaptunk a Nagymamát is. Most nálunk lesz egy kicsit, holnap délelőtt pl  ő vigyáz majd Petire. Kicsit aggódom értük, mert a Nagymama már nem fiatal és nem esik jól neki a lépcső mászás. Nem szeretném, hogy túlságosan kifárassza magát. De hát nincs más választásunk, reméljük minden rendben lesz.
Petya nagyon ügyi volt, mert mikor a nagyszülőkhöz mentünk, bizony már fáradt és nyűgös volt, de jól viselkedett. Tényleg büszke vagyok rá.
Azért Pannit is meg kell említenem, aki szépen játszott a vendéglátónk (mármint a házaspár feleség tagjának) barbijával és a kezdeti elfogódottság után egész kedvesen elvolt a zenekar meglehetősen maszkulin tagjaival végül egy váll fölött átvetett kacér "Sziasztok fiúk!" köszönéssel hagyta faképnél a bagázst. Tud bánni a férfiakkal! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése