2016. január 19., kedd

2h + EBH és a fontos dolgok az életben

Csak nem úsztam meg januárban sem azt, hogy a gyerekek itthon legyenek. Peti kezdte a hasmenős, hányóst, utána jöttem én, ezzel halasztva egy vizsgát és most Pannin a sor. Talán nem is kell írnom, tanulás és munka smafu.
Megint nehéz volt Petivel, gyakorlatilag folyamatosan elfoglalta magát, csak sajnos olyasmivel, ami nem okozott nekünk túl nagy örömöt. Kipakolt mindent, amit ért és nem mindig rámolta vissza. Gyakorlatilag káoszt csinált, amiben azután pocsékul érezte magát.
A sétálás, tévézés és bújás azért ment, szóval voltak kifejezetten jó pillanataink is. Bónuszként Petya szépen megtanult gyógyszert bevenni, szóval végre talán megszabadulhatunk a rettenetes ízű szuszpenzióktól.
Pannival jóval könnyebb a helyzet, ö még a héten itthon van, csak csütörtökön megy suliba. Holnap ezért beiktatunk egy családi napot hármasban és elmegyünk vele moziba. Ez nagyon ritkán jön össze, hiszen iskolaidőben mindketten bent vannak, utána meg mindketten itthon. De holnap az övé mindkét szülője, szerintem örülni fog. Ma meg Anyunál alszik, úgyhogy merőben szokatlan módon el fogok férni az ágyban. :)
A Egyenlő Bánásmód Hatóságról többen kérdeztek priviben. Nos, nem volt jó élmény. Valahogy azt éreztem, hogy hiába üljük körül az asztalt, egymással szemben ülünk. Nyomasztó és hosszú tárgyalás volt és még nem sikerült lezárni az ügyet, de ebben nekem is van részem bőven. Az egész helyzettől rossz kedvem lesz, ha rágondolok. Aminek viszont örülök, hogy Peti megtanult tunkolni. Tudom, nem nagy flash, egy ügyesebb csimpónak is megy, de mégis örülök. Ugyanis Peti imádja a tükörtojást és számos más tunkolható ételt. Eddig két opció volt. Vagy fájó szívvel veszni hagyta a finom falatokat, vagy kézzel takarította ki a tányérját, mint Micimackó a mézes bödönt, A napokban viszont kért tükörtojást (a tűzhelyre teszi a serpenyőt, alá a gázgyújtót és bele egy tojást, esetleg az olajat is ha eléri, vagy egy hagymát) és amikor megette, szépen kitunkolta a sárgáját és örült neki. Oké, nem túl etikettes, de egyrészt nem fenyeget a veszély, hogy a Gundelben kell vacsoráznunk, másrészt az vesse rá az első követ, aki még sosem tunkolt egy jót! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése